Бойко Борисов: Европа винаги е била дясна, разумът ще надделее

Премиерът беше сред основните говорители на събитието в Мюнхен

Политика
20:45 - 24 Май 2019
2786
Бойко Борисов: Европа винаги е била дясна, разумът ще надделее

Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее. Да подкрепим и след неделя Манфред Вебер. Пожелавам успех на всички, заяви премиерът и председател на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриващото събитие на кампанията на Европейската народна партия за европейските избори, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. 

Борисов беше сред основните говорители на събитието в Мюнхен наред с председателя на ЕНП Жозеф Дол, германския канцлер Ангела Меркел, хърватския премиер Андрей Пленкович и водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер. 
"За мен е чест да съм тук, сред вас. Винаги съм казвал, че няма по-хубаво място за живот от Европейския съюз. С Лех Валенса знаем, че има и друг живот - в соцлагера, но той не е хубав. Били сме, знаем го и не искаме пак", категоричен беше Борисов. "Не им се плашете на националистите, на крайнодесните и крайнолевите, не са толкова страшни", посочи още той. 

"Нашата партия е доказала отношението си към нашия кандидат", изтъкна председателят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и напомни, че само преди дни Манфред Вебер беше посрещнат и аплодиран от над 15 000 души в "Арена Армеец" в София. Според Борисов като председател на Европейската комисия Вебер трябва да държи на принципите и да спазва стандартите, които да са равни към всички. "Надявам се двоен стандарт да не допускаш като председател на ЕК, както и за Пакета "Мобилност", както и за много други неща", обърна се Борисов към водещия кандидат на ЕНП. "Аз поех ангажимент и България е най-добрата граница на Шенген и на ЕС, нула нелегална емиграция", подчерта още председателят на ПП ГЕРБ и напомни, че лично е завел Манфред Вебер на границата, за да види с очите си направеното.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза, че България днес празнува 24 май. "Светите братя са дали писменост на славянските народи. Със словото, с културата, с това, което са направили те, учениците им и последователите им, е гордост за всеки българин", заяви още в речта си Бойко Борисов.