Бойко Борисов: Министрите на Петков шмъркат и се бият, колят и квичат!

Само в едно са по-добри от нас - кражбата! Крадат от всичко, заяви бившият премиер

Новини
12:57 - 09 Април 2022
5906
Бойко Борисов: Министрите на Петков шмъркат и се бият, колят и квичат!

"Шмъркат и се бият, колят и квичат" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа министрите от кабинета „Петков". "Само в едно са по-добри от нас - кражбата! Крадат от всичко", заяви още бившият премиер.

„Асен Василев пита как можело избран от народа премиер да бъде тричан от опозицията. Как си позволявате да говорите от трибуната на парламента за нас?! Сега ви се връща - с вашите камъни по вашите глави“, заяви в Хасково бившият Борисов.

"Вие излъчихте просто Наско. Да ви пожелая и аз един щастлив ден и да влезе някой да направи тест за наркотици на управляващите и опозицията, защото когато шмъркаш, и се биеш, и се гонят, и квичат, и се ритат истински, но понеже има изключителен медиен комфорт, това все едно не съществува", добави той, коментирайки скандалното видео на министъра на културата Атанас Атанасов.

Любен Дилов им каза „Като има бой, включете ни и нас!, добави Борисов.

Борисов говори и за боевете, които се разиграват в Министерския съвет (МС) с виц: "В Перник в една дискотека минали едни като нашите и гледат бият се и ги питат: "Извинете, това частен бой ли е или и ние може да се включим". Та така - и ние от ГЕРБ питаме дали може да се включим в боя".

Залата избухна в смях.

Държат се точно като мутри, допълни бившият премиер.

"Клипът с министърът на културата е падение. Това е подигравка с управлението на държавата. Как да сравниш Вежди Рашидов с един просто Наско и това да е промяната!? Аз обаче ще ви кажа какво ще ви донесе тя – народът обеднява. Петков сутринта каза, че няма да се вдига цената на тока, но следобед КЕВР я повиши с 30%. Вие сами ще го усетите в края на месеца и не е нужно някой да ви го обяснява", добави той.

„Никога не съм имал къща извън Банкя. Нито е имало чекмеджета, нито злато, нито пари, но целият този комплект, финансиран от мутрите, ги доведе до властта. Какво стана с фискалния резерв? Замина... Искат да направят нещо. Да вкарат парите в две фамилии. След това да го продадат, да вземат комисионната и да бягат. Просто и елементарно е. Грабят ви“, заяви Борисов.

"Вчера управляващата коалиция в лицето на Тошко Йорданов в бТВ лично го слушах, понеже чаках Томислав да гледам да ми достави радост на душата. Вчера щастлив петък - цял ден гледах Йорданов и Дончев. Тошко каза, че премиерът убеждава Еврокомисията, че юни ще вдигнем ветото за Република Северна Македония", каза той.

"Сутринта Румен Радев избухна: "Защо правихме КСНС – там не се ли обединихме всички партии за договора за добросъседство". Това го казва той, а не аз", добави бившият премиер.

„В щастливата събота Ива Митева, която като Цвета Караянчева е гордостта на два парламента, каза, че премиерът е предложил на кандидатът за шеф на БНБ Каримански пост далече от България. Щял да бъде представител в Световната банка. Как ще ходи там този, за който Слави Трифонов написа, че е корумпиран? Като мутрата на държавата (б.а. Кирил Петков) го притиска. Митева говори за непрестанни обаждания, за да се откаже Каримански“, добави той.

„Значи или „ще те смажеме“, или „ще отидеш на гурбет“ и да освободи място на Гюров", коментира Борисов.