Бойко Борисов пред урната: Спряхме тировете, за да могат хората да се приберат и да гласуват (ВИДЕО)

Премиерът каза, че ще гледа резултатите след 8 часа вечерта

Политика
15:46 - 26 Май 2019
5919
Бойко Борисов пред урната: Спряхме тировете, за да могат хората да се приберат и да гласуват (ВИДЕО)

Бойко Борисов гласува в столичното 78-о училище в Банкя, което е завършил. Той направи това в 15:25 ч. В двора на школото го посрещна свещеник с четвъртото си дете, който също беше дошъл да упражни правото си на глас.

Премиерът каза, че е гласувал за Европа. „Ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва – сигурна, просперираща и с високи доходи”, заяви премиерът. „Европа значи сигурност и свобода”, добави той.

„Спряхме тировете, за да могат хората да се приберат и да гласуват. Ще видите какво ще става на границата днес. Това е едно потвърждение за доходите”.

„Честността е най-важното нещо”, каза още Борисов във връзка с публикуването на предварителните резултати.

"Лицемерие е да не се публикуват екзитполове в изборния ден. Честността е най-важното нещо, хубаво е да има резултати", коментира ощепремиерът Бойко Борисов, след като гласува. Той посочи, че ако е имало машинно гласуване в секцията, в която упражнява своя вот, сигурно и той е щял да пробва.

"Не ми разваляйте настроението с президента. Той беше активен през цялата кампания, така че аз го приемам като политически лидер за тази кампания. И всяко мое изказване ще бъде в тяхна полза - най-много да ме глобят за агитация, така че не ми цитирайте човек, който през цялото време на тази кампания работи за БСП. Който и да е той", отвърна Борисов на въпрос как тълкува думите на държавния глава Румен Радев от днес, че е нужна промяна.