Бойко: Единственото, което трайно нараства, е външният дълг и дефицитът

Ще положа всички усилия да има правителство, каза лидерът на ГЕРБ

Актуални новини
16:15 - 12 Октомври 2024
9708
Бойко: Единственото, което трайно нараства, е външният дълг и дефицитът

Гарантирал съм, че ще положа всички усилия да има правителство, защото в Брюксел България рискува държавата, отсече той
"Чува се, че ще има разследване по Възродителния процес. Трябва да се чуе какво са правили агентите на ДС в Дулово. Внуците на тази върхушка управляват София. Внукът на ген. Л. Терзиев е кмет на София. Върнаха се със страшна сила и изобщо не искам да спорим кое ДПС е по-добро и кое е по-лошо."

Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на предизборна среща в Дулово. 

"Политическите ми опоненти по едно време ме наричаха "кафеджия", че съм правил кафе на Ердоган. Но заедно с него и благодарение на него изнесохме центъра за нелегални мигранти на територията на Турция, а не в България", припомни той. 


Борисов изтъкна, че това решение е било взето заедно с ЕС и тогава в България се е отчитала нулева нелегална миграция. 

"Шенген не съществува, защото Шолц сложи проверка на всички граници. Австрия го направиха. Големият проблем ще бъде, че ще започнат да връщат мигранти, защото са минали оттук. Затова пазех границата и дружбата с Ердоган беше толкова ценна и важна", обясни лидерът на ГЕРБ. 

"Единственото, което трайно нараства, е външният дълг и дефицита. 18 млрд. дефицит и дупка в бюджета. Както и да се бием в тези избори, винаги искам да знаете, че тези хора са наши политически опоненти, а не врагове. Те са българи и след това трябва да живеем с тях. Гарантирал съм, че ще положа всички усилия да има правителство, защото в Брюксел България рискува държавата", отсече той. 

Борисов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ при ковид пандемията България е била със сравнително леки мерки - първа е отваряла и последна е затваряла.