Бойко: Корнелия да каже защо я махнаха като зам.-министър

Премиерът обеща да не влиза в тона на БСП

Политика
12:14 - 21 Май 2019
4144
Бойко: Корнелия да каже защо я махнаха като зам.-министър

Ако министри се отстраняват за корупция, то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър. Аз няма да им вляза в тона. Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Така премиерът Бойко Борисов коментира мнението на червената шефка Нинова, че кабинетът бил прояден от корупция и че 9 оставки в него били достатъчни, за да поеме той персоналната си отговорност за случващото се във властта. 

Борисов засегна и темата за субсидиите на партиите, като посочи, че олигарсите дават много пари, а от ГЕРБ са готови да предприемат стъпки към намаляване на парите за политическите формации, но в никакъв случай даренията не трябва да се оставят в ръцете на червените олигарси.

"Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: „ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, аз да помагат на партиите. Този закон за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз. Така че най-важното днес са заводите, а друго не ме интересува", отсече премиерът.