Бойко: Ние сме като Кобрата - и да ни ударят, продължаваме напред!

Актуални новини
14:43 - 19 Май 2019
4394
Бойко: Ние сме като Кобрата - и да ни ударят, продължаваме напред!

Ние сме като Кобрата - и да ни ударят, продължаваме напред! Това заяви в словото си зала "Арена "Армеец" пред 14 000 активисти на ГЕРБ премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. "Мислех малко да се карам пак, но тоя път няма, защото като се скарам, вие се снишавате, ставате колебливи и това дава шанс на опонентите, обясни Борисов пред своите.

Манфред Вебер преди години хич не харесваше България, сега ни е основен пропагандатор, каза в началото на словото си Бойко Борисов. Премиерът излезе на сцената и прегърна водещия кандидат на ЕНП за шеф на ЕК Манфред Вебер, който говори преди него.

"Не бързайте да казвате - победители, 500 000 автомобила ще излязат от София през първия почивен ден следващата седмица", предупреди Борисов. И се обърна към министъра на образованието: Вълчев, направили сте неучебен ден! После посъветва съпартийците си да помолят хората да останат в къщи и да гласуват.


"В четвъртък или петък ни готвят нов Костинбрад", предупреди премиерът и помоли своите за бдителност. "С много енергия да си изкараме мандата, да си изкараме местните избори", пожела още той. Борисов на няколко пъти обърна внимание, че е необходима максимална концентрация и мобилизация за изборите.

Защо не направихте магистралите и метрото, скъпи опоненти, заяви в словото си лидерът на ГЕРБ и премиер. И изреди успехите на ГЕРБ в управлението. Отчете и повишаването на доходите в новите заводи.

"Няма нито една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние, отколкото е била. Рекорден БВП и рекорден брой инвестиции. Голяма лъжа, която върви в предизборната кампания", отсече Борисов и даде примера, че за първи път България изнася повече за Германия, отколкото внася. В следващите месеци ще видите какви още заводи ще започнат да се строят в България, разкри още премиерът.

Бойко Борисов не подмина да обясни публично на Манфред Вебер, че тук, в залата, са автентичните десни в лицето на партньорите на ГЕРБ - СДС и останалите формации, с които подписаха споразумение за подкрепа. "Едни в кавички наречени десни, отиват и взимат енергия от част от център-дясното в България. Ей това е автентичната десница, тук пред теб, обърна се Борисов към Вебер. "Другите са помагачите на БСП, което е бившето БКП, те не са се променили, защото конгресите им вървят един след друг", отсече лидерът на ГЕРБ.