Бойко носи дар - уникат на Тръмп - ловна пушка от Габрово

Премиерът заминава на визита в САЩ на 25 ноември

Новини
14:21 - 19 Ноември 2019
1797
Бойко носи дар - уникат на Тръмп - ловна пушка от Габрово

Премиерът Борисов ще занесе оригинален дар на президента Доналд Тръмп по време на предстоящата му визита в Белия Дом на 25 ноември. Специална ловна пушка-уникат, произведена в Габрово ще бъде изненадата за държавния глава на САЩ, разкри премиерът.

„За президента Тръмп един от заводите в града ще направи специална ловна пушка и ще я подарим от името Габрово. Пушката ще бъде уникат.“, разкри Борисов по време на инспекцията на обхода на подбалканския град.

“САЩ и България са съюзници в НАТО и президентът очаква с нетърпение разговорите как двете държави да засилят общите си проекти в областта на сигурността, за да осигурят стабилност в региона на Черно море”, се казва в съобщението на Белия дом, с което бе обявено посещението на българския премиер във Вашингтон.

На предстоящото важно посещение на Борисов в САЩ, се очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България”, съобщи говорител на американския държавен глава преди няколко дни.