Бонев: Гъзарите, които правеха дрифтове около НДК, изчезнаха

Ако трябва да се иска нечия оставка, това е на Йорданка Фандъкова като депутат, категоричен е лидерът на "Спаси София"

Политика
11:00 - 23 Юни 2024
4876
Бонев: Гъзарите, които правеха дрифтове около НДК, изчезнаха

Желанието за по-добър град получи удар с решението на ВАС. Предпочитам независимо от критиките да сме онази партия, която работи за следващото поколение, а не за следващите избори" обяви лидерът на "Спаси София" Борис Бонев по БНТ.

Той коментира решението на върховните съдии да се спре проектът по новата организация на движение в центъра на София, която включва булевардите "Витоша" и "Патрирх  Евтимий".

"Боята от маркировката не е в хола на Васил Терзиев, с колчетата не си е вързал домати в двора, всяка стотинка е вложена в "Патриарха", всичко се вижда там, затова не се разпада", обяви още той.

"Няма решение за връщане на старата организация на движението. Ние изпадаме в Параграф 22, защото няма как да върнем старата организация, защото и тя е незаконна, тъй като е от 2019 г. Да не изпаднем в ситуацията, че най-късната законна организация е, когато по бул. "Витоша" имаше движение", коментира още Бонев.

Според него "Патриарха" е проект на ГЕРБ и Фандъкова.

"Движението се успокои, има многократно увеличение на броя на велосипедистите, по бул. "Витоша" няма гъзари, които да правят дрифтове с колите си, средната скорост на автомобилите намаля, а на градския транспорт се увеличи. Организацията на движение струва 500 хиляди лева и всяка стотинка е вложена на "Патриарха". Всичко е направено безопасно", каза още Борис Бонев и подчерта, че не се притесняват от проверка.

По думите му проблемът на живущите в София е, че години наред никой не направи нищо, за да осигури необходимия брой паркоместа.

"Не се построиха подземните паркинги, паркингите в кварталите, върху това работим. Ако трябва да се иска нечия оставка, това е на Йорданка Фандъкова като депутат", допълни Борис Бонев.