Бонев: Ръководството на ПП да оттегли председателите си от две комисии в СОС

Политика
18:54 - 22 Февруари 2024
2149
Бонев: Ръководството на ПП да оттегли председателите си от две комисии в СОС

Лидерът на политическа група "Спаси София" Борис Бонев отправи предупреждение към ръководството на "Продължаваме промяната" да преосмислят решението си да не оттеглят председателите си от две комисии в Столичния общински съвет. 

Той обяви, че ГЕРБ-СДС, БСП и малките партии са узурпирали съвета. ГЕРБ-СДС имат най-много председателски места - в пет комисии. Те трябва да поемат отговорност за бъдещото управление на града, категоричен е Бонев, според който промяна в управлението на града няма да има.

"Призоваваме ръководството на ПП, спускащо решения на групата им в Общинския съвет, да преосмисли това свое поведение, да преосмисли ролята на Общинския съвет и да разбере, че общинските съветници са пряко избрани от гражданите на София да решават проблемите на софиянци, а не вътрешнопартийни спорове. Бойко Борисов ако си мисли, че след това узурпиране на Общинския съвет няма да носи орговорност и ще се прави на опозиция, дълбоко е сгрешил. ГЕРБ получиха най-важните комисии в Общинския съвет с помощта на БСП, всъщност, ясно се показва, че ГЕРБ ще носи отговорност за случващото се в София".