Борис Бонев: София има не коледен дух, а призрак

Независимият общинар тъгува заради трагичната украса на столицата

Общество
12:14 - 07 Декември 2021
1846
Борис Бонев: София има не коледен дух, а призрак

Независимият общинар от гражданската платформа "Спаси София" Борис Бонев нарече коледния дух на столицата "призрак" заради печално оскъдната и разхвърляна украса на града броени дни преди Рождественските празници. 

"Как София остава тъжен и мрачен град, даже и по време на най-светлия празник? Вече пет години говорим колко е важна коледната украса, но нищо не се променя. Тя ни кара да се чувстваме по-щастливи и оптимистични, а това особено ни липсва в края на втора много трудна за всички нас година.

Кичозната и почти липсваща украса е поредният симптом на абдикиралото управление. Фандъкова разчита на старите, недостатъчни и често грозни украси дарени от фирми, които ни бъркат в очите с огромните си рекламни надписи. Даже основните улици в града не са украсени, какво остава за кварталите?

Кметът явно не разбира важността на градската среда за добруването на хората. И го показва навсякъде около нас – с некачествени ремонти, счупени тротоари, мръсни и презастроени квартали, липса на публични пространства и пешеходни зони, силно замърсяване на въздуха...

Повече от всякога сме убедени, че София има нужда от тотална промяна! Искаме смели крачки напред, а не бавна еволюция, защото закъснението вече е твърде голямо. И коледната украса е едно от първите и най-лесните неща, с които ние имаме намерение да се захванем - за да може София да блесне, а софиянци да се почувстват истински горди със общия ни дом", пише Бонев.