Борислав Сарафов: Не е имало терористичен акт на АМ "Струма"

Новини
11:08 - 25 Ноември 2021
3332
Борислав Сарафов: Не е имало терористичен акт на АМ "Струма"

Не е имало терористичен акт спрямо автобуса с македонците, при който загинаха 45 души на магистрала "Струма".

Това каза зам.главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция пред медиите.

Намерени са 44 трупа, а героят спасил човешки животи казал, че са извадили 8 човека. Остава въпроса къде е изчезнал един от спасените пътници.

Взрив не е имало, категоричен беше Борислав Сарафов. В автобуса не е имало и туби с нафта, категорични са разследващите. Жертвите са загинали от задушаване, не от тежкия удар. Запалването се е случило заради триенето в мантинелата и появилите се искри.

До момента няма нито един свидетел и очевидец на катастрофата на "Струма". Разпитани са двама от пострадалите.

В началото на своето изявление Борислав Сарафов заяви, че екип от трима прокурори и шсетмиа следователи работят по казуса.

"Този голям екип е необходим, за да можем мащабно, всеобхватно да провеждаме нашето разследване по различните версии, по различните направления и в максимално кратки срокове да съберем необходимата информация, която да ни даде възможност да си изготвим картина на случилите се събития.
На първо място искаме да представим пред вас и пред обществеността абсолютно коректно събраната информация. Виждам, че доста спекулативни теории циркулират. Виждам, че по медиите обикалят вече поне 15-20 очевидци на събитието, а всъщност очевидци няма нито един по делото. Искам да отсея всичката тази дезинформация с обективно, коректно и професионално представени данни", каза още Борислав Сарафов.