Борисов, а не Цветанов водил предизборния щаб на ГЕРБ

Димитър Николов вещае рокади в партията след оставката на ексдепутата

Политика
09:46 - 02 Юни 2019
3672
Борисов, а не Цветанов водил предизборния щаб на ГЕРБ

Лично премиерът Бойко Борисов, а не досегашният му заместник и официален шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов, се заел с кампанията преди евровота и стягането на структурите в ГЕРБ. Това стана ясно от думите на бургаския кмет Димитър Николов, който разкри, че след като министър-председателят се заел сам да управлява хода на предизборните обиколки и агитацията, резултатите на партията се подобрили значително. 

"На последното заседание което се проведе петък на ръководството на партията във връзка с резултатите от изборите, беше съобщено решението за оставката на Цветан Цветанов. Г-н Борисов благодари на г-н Цветанов за свършената работа досега и темата приключи. Мисля, че трябва да се уважение и разбиране към решението на г-н Цветанов", каза Николов пред Нова телевизия.

Относно лансираната идея да не се избира нов заместник-председател на партията на мястото на Цветан Цветанов и функциите му да бъдат поети от Изпълнителната комисия, кметът заяви: "Изпълнителната комисия е органът, който е ангажиран с вземането на решенията по отношение на управлението на процесите в партията. Това е решение, което ще бъде взето от ръководството и не виждам никаква драма в това".  
Той припомни мнението си, че началото на кампанията на ГЕРБ е било доста трудно, най-вече заради политическите скандали. "След като лично г-н Борисов се ангажира с кампанията и пое ръководството, сме свидетели на добър резултат", добави той. И разкри, че в ГЕРБ със сигурност ще има рокади на ръководните постове и предвид оставката на Цветанов, и заради слабото представяне на партията на места.