Борисов: Асен Василев ме полази, ще ми върви по пари

С Христо Иванов и ДПС се разбрахме по регулаторите да се търсят най-добрите хора, обяви лидерът на ГЕРБ

Актуални новини
12:20 - 20 Декември 2023
3950
Борисов: Асен Василев ме полази, ще ми върви по пари

Ние, каквото бяхме поели като ангажимент да подкрепим - сме го изпълнили. Има една тема, която президентът Радев се надявам да реши бързо – това е таксата за “Балкански поток”. В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, при нас мина на две четения, умолявам го президентът да подпише.

Това обяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В областта на спорта, Министерство на финансите влиза също с толкова пари. За църквите, за джамиите. Всичко това е влязло в бюджета.

Сега с Христо Иванов, с колегите от ДПС се разбрахме по регулаторите да се търсят най-добрите хора, независимо кой ги предлага", добави още Борисов.

Може да се изнася само суров петрол, вкаран в страната към 31 декември, допълни пък финансовият министър Асен Василев. "Компромисът, който направихме, е каквото има внесено - да може да се изнесе като петрол", вметна Борисов.

Йордан Цонев от ДПС беше категоричен, че няма вратички, що се отнася до изнасянето и внасянето на петрол у нас. "Безусловно ще се получат средства - всички 1500 общини, това е безпрецедентно. Когато се говори за вредите от сглобката , трябва да се каже и за ползите", каза още Цонев.

Борисов се пошегува, че пръв в кабинета му е влязъл Асен Василев и трябва да му върви по пари тази година.

Финансовият министър Асен Василев пък информира, че приемането на бюджета е започнало и трябва да продължи. "В общинската програма има над 1500 проекта. 98,4% е изпълнението на сделки в страната, данъците се събират и средства ще имаме. Дефицитът дори ще е по-малък", оптимист е той.