Борисов: Нахалници! Правят дългове, а ние да връщаме! (НА ЖИВО)

Новини
12:15 - 10 Ноември 2021 (обновена)
5632
Борисов: Нахалници! Правят дългове, а ние да връщаме! (НА ЖИВО)

Правителството тегли дългове, а ние да връщаме. Е, докога? Вече три пъти връщаме. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов от Тетевен. Само задължават младите хора, това правят, констатира той. 

Лидерът на ГЕРБ отново зачекна темата с допълнителните машини и заключи, че флашките са изборите са префактурирани. 

Какво се случва, ако една машина се повреди? Очевидно има префактуриране на флашките. Тези флашки 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят. Това обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Чух, че машините били за резервни части. ЦИК в случай, че машините не стартират, уведомява РИК и техника на Сиела. Никъде обаче в инструкциите на ЦИК не се говори за резервни части.  

Борисов заяви, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

Борисов се обърна и към Христо Иванов. "Няма да те има на картата, все не можеш да хванеш ръка. Не те ли интересува, че се теглят такива големи дългове, и една дума не казваш за това!", ядоса се на лидера на ДБ експремиерът.  

Той отново повтори, че има съмнения за честността на изборите и резултата от вота на 14 ноември. "0,8% ги броиха 3 дни, докато изкарат Слави победител. Мислете как ще оправим цените на тока, на газта, на стоките. Хората в чужбина вече купуват по трета доза ваксина, а ние още не сме ваксинирани. Голяма беля ни правят социологическите агенции. Николай Нанков и Аврамова можеше в понеделник след изборите да я ги извикат на разпит. "Хемус" няма да се премести", каза още Борисов.

Зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев пък определи акциите на МВР за купуване на гласове като репресивни и целенасочени срещу партията. "Знам едно, ако някои започва да мачка, да заплашва, го е страх. Това е рефлексът на слабите", увери Дончев.