Борисов ни чул, ни видял за акциите срещу Вълка и "Булгартрансгаз"

Който каквото и да направи в тези служби, може да бъде обвинен в политическа поръчка, отсече лидерът на ГЕРБ

Политика
11:30 - 14 Август 2024
2900
Борисов ни чул, ни видял за акциите срещу Вълка и "Булгартрансгаз"

„Каквото знаете вие, това знам и аз. „Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него, ако си спомняте“. Така лаконично коментира акциите във фирми на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и в държавния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

4 години хаос, констатира той. „И който каквото и да направи в тези служби, може да бъде обвинен в политическа поръчка. Сега отново сме в избори, когато излизаме ваканция парламента или предизборна кампания, може би в България всички трябва да излизат във ваканция – и прокурори, и съдии, да внимават какво правят, за да не ги обвинят в политическа поръчка“, каза Борисов.

А относно казуса с „Булгартрансгаз“ той отсече – там нямал „хептен“ понятие какво и защо се случва. Попитанза повече подробности, които все пак да даде енергийният експерт на ГЕРБ и бивш ресорен министър Делян Добрев, който седеше зад Борисов, лидерът на ГЕРБ символично се оттегли, давайки думата на колегата си. Който обаче също беше лаконичен – „нямам друга информация“.