Борисов: Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната“

Политика
10:51 - 16 Юли 2022
3444
Борисов: Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната“

"Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол.

"Нинова обеща евтини дърва. Ходих в Свиленград. Питах ги имат ли евтини дърва, те казаха, че даже не са получавали. Частниците ги продават по-скъпи. А истината е, че вероятно ще има и дефицит", каза от трибуната Делян Добрев.

На трибуната след него излезе Радомир Чолаков.

"Кирил Петков си каза ясно, че единствената им цел да останат на власт е Бойко Рашков да стане шеф на КОНПИ", обяви той. Според Чолаков само ГЕРБ може да направи съдебна реформа.

"Хората започнаха да разбират, че мафията управлява в момента. Сега се намираме в зоната на разпада. В леко зашеметената усмивка на премиера цари някаква зашеметеност. Назначенията се правят на роднински връзки, и понякога на заслуги, които са успели да се хванат за правилния парапет. Нали бяха големи евроатлантици, а отказаха да дават оръжие на Украйна. репчат се на Путин, а със зъби и нокти бранят интересите на "Лукойл". Те ни превърнаха в кръстопът на дребните разминавания. Онзи ден Асен Василев си позволи да каже, че му шушнели да се състави евроатлантическо правителство. Опасявам се, че единственото шушнене, което той

разбира се, е шумът от комисиони", каза Даниел Митов.

След това се изказа лидерът на партията Бойко Борисов:

"Всичко, което добро се случва в Ямбол, е благодарение на нашето правителство. Болницата щеше да бъде този февруари готова. За партията е добре да направят правителство, но е лошо за държавата. Потвърди се, че войната за едни е лошо нещо, за едни от добро. България е от страната на тези, които носят ръст. След като и в Германия въглищните централи щяха да направят така, че да ползваме най-евтиния ток. Сега сме като в Африка. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем. Инфлация вдига хляба. Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП - да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече.

„Прогнозата е ужасна. Аз три пъти вадя държавата от кризи – гръцка, миграционна, ковид. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече щети, отколкото ковид кризата“, подчерта Борисов.