Борисов: Нямам никаква къща в Барселона

Премиерът обясни за пореден път връзките си с родата, нападна БСП за отнетите земи

Политика
08:19 - 23 Май 2019
4485
Борисов: Нямам никаква къща в Барселона

Премиерът Бойко Борисов категорично отрече слуха, че има имение в Барселона. Борисов се ядоса на ширещите се коментари, че бил направил заменка незаконно. "Аз винаги се захващам с нещо на гола поляна", каза той. И нападна БСП за това, че се ровели в неговите имоти и роднински връзки. "Вчера ми се обади леля Снежа (майката на втория му братовчед Радослав, за когото излезе информация, че е бил собственик на бивша фирма на Борисов - б.р.) да ме пита: "Защо взеха, тази същата партия, 100 декара, леля Снежа ми каза? Върнаха ги, казва тя, ама мама умря от рак, не можа да ги види". 

"Искам справедливост, кога ще дойде тя? Тази партия и тези говорят за справедливост. Що за наглост", възмути се премиерът. И уточни още, че с първите си братовчеди не се е чувал от 30 години. "С вторите също не си говоря. На Ради къщата и моята бяха 2 стаи от едната страна и от другата тази на леля ми Снежа - на Ради 1 стая и 1 стая на сестра му Петя", добави министър-председателят. 

Борисов обясни, че заменката е била направена през 2006 г. и тогава те са били дело на Общинския съвет. "А аз нямах партия тогава, БСП имаше най-голямо представителство в него по онова време", добави той. 

Борисов отрече и да има нещо общо със собственост на къща в Барселона. "Започнаха с имение в Лос Анджелис и дъщеря ми, когато беше бременна в осми месец, писаха, че карала "Бугати", пълна глупост", коментира премиерът. И добави, че след това имало слухове, че имал остров в Гърция. "Оказа се, че няма никакъв остров. После Барселона. Аз съм бил веднъж там преди 12-13 години, когато бях при кметицата на града", уточни още той.