Борисов пак с брифинг: Радев срина държавата (НА ЖИВО)

Президентът купува цели общини, твърди лидерът на ГЕРБ

Икономика
13:37 - 05 Ноември 2021
2836
Борисов пак с брифинг: Радев срина държавата (НА ЖИВО)

Европейската банка за възстановяване и развитие е дала в свой доклад за пръв път отрицателна оценка за икономическата ситуация у нас и констатирала данни за влошаваща се обстановка. "До това ни доведе Радев", обяви на брифинг в централата на ГЕРБ Бойко Борисов. И съобщи, че СЗО е сметнала, че България е на трето място по смъртност от ковид в целия свят. 

В същото време, добави Борисов, Гърция започва да спира българи и е възможно да не признава нашите ваксинационни сертификати заради множество фалшиви. 

По думите на експремиера всичко това се дължало на управлението на служебното правителство. И коментира по повод източените пари за строителството на "Хемус", че кабинетът "Янев" е раздал 50 милиона лева на избрани, "червени" общини. 

А целта била той и БСП да спечелят изборите. 

Имало данни за полицейско насилие при акцията на МВР срещу купуването на гласове, а една от арестуваните, за която се твърдяло, че е арестувана, само била снимана с белезници, а след това пусната, защото имала температура. "Откога им мерят температурата?", смее се Борисов. Той твърди, че тя била кметица, а всъщност става въпрос за съпруга на кмет.