Борисов: Папата ме оцени заради договора за приятелство с Македония

Целият свят сега ще ни гледа заради Франциск, смята премиерът

У нас
09:42 - 04 Май 2019
3055
Борисов: Папата ме оцени заради договора за приятелство с Македония

Бойко Борисов смята, че визитата на папа Франциск у нас е своеобразна благословия заради усилията на премиера България и Северна Македония да подпишат договор за приятелство.

"Има един факт - когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България и Северна Македония. Това ви отговаря на въпроса защо се мъчихме толкова да подпишем договора за добросъседство. Тези усилия, които положих аз, дори да изглежда като самохвалство, бяха оценени от папата. Смятам, че с Радев ще направим необходимо това посещение да е добра реклама. Целият свят ще ни види. Мисля, че ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще идва в България, е много добър за страната", заяви днес министър-председателят. 

"Мисля, че по-важно е присъствието на папата в страната и това, което той ще каже на света, а не аз какво ще му кажа", добави още Борисов.

Историческият договор бе подписан на 1 август 2017 г. между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в Скопие.