Борисов се чу със Заев заради трагедията в Македония

Властите в Скопие изказаха съболезнования за смъртта на българското семейство

Балкани
10:11 - 03 Април 2019 (обновена)
2185
Борисов се чу със Заев заради трагедията в Македония

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес по телефона с македонския си колега Зоран Заев заради трагедията с българското семейство Бошнакови, което загина в самолетна катастрофа край Скопие.

„Изразявам искрено съчувствие за трагедията с българското семейство, загинало с малкия самолет. Ще направим, каквото трябва, в сътрудничество с вашите служби, за да установим докрай причините за тази трагедия и за транспортирането на телата до България”, това е казал Зоран Заев на Борисов.

България предложи логистична помощ на Северна Македония, включително хеликоптери във връзка с трагичния инцидент, но засега Скопие отказва подкрепа.

"Македонските екипи се опитват да стигнат до катастрофиралия български самолет, каза Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той добави, че е в постоянна комуникация с министър-председателя на Северна Македония Зоран Заев по този въпрос.

По думите на Борисов български хеликоптер е в готовност от снощи да съдейства. Въпреки че катастрофата е станала в много непристъпна местност, македонските екипи щели да стигнат до мястото. Премиерът се надява те по-бързо да стигнат до мястото на инцидента, за да може да се изяснят причините за катастрофата.