Борисов за позора в парламента: Грешка, не знам какво им стана! (ВИДЕО)

Чакахме Рашков, за да станем мнозинство - не е за вярване, обобщи лидерът на ГЕРБ

Политика
12:37 - 27 Септември 2024
6786
Борисов за позора в парламента: Грешка, не знам какво им стана! (ВИДЕО)

"Стана грешка вчера, но една ли сега е времето да анализираме, защото от друга страна видях изключително висока, системна политическата класа във във Външна комисия. Не знам какво им стана вечерта". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира среднощните събития в последния работен ден на Народното събрание и продължи така:

"Вие чухте ли дебат? Нямаше. Имаше агитки, които да ни поставят в неравностойно положение с другите. Да ви кажа честно, когато хората видят това неща и след два-три дни виждаме ученици, които са се сбили в училище и започваме да обсъждаме това поведение, ученици гледат какво се случило снощи и какво най-висшият орган прави", подчерта Борисов пред журналисти в Казанлък. 

"Не съм вярвал, но чакахме няколко минути, за да дойде Бойко Рашков снощи и да станем мнозинство - 121. Когато стана дума за българите, за парите им, за благоденствие, за българите, такива високопарни думи слушам цяла сутрин от другите, ние се събрахме и щяхме да го гласуваме. Както и грешка на ръководството на парламента. Обещавам им на тези колеги, че от днес, всеки ден, когато има точка, ще вкарваме хора, които при всяко показване на свиркат и да викат и да видят дали това е парламент, дали това е нормално, което направиха вчера - да вкараш хора в 11ч вечерта да скубят кабели. Вчера стана грешка - никой не иска да затваря мините и централите. Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове след изборите", обобщи Борисов.