Босилков омлет с маслини

за 2 порции, 20 мин

Кухня
11:04 - 19 Септември 2022
2962
Босилков омлет с маслини

Продукти

5 яйца

5 с.л. прясно мляко

сол и черен пипер

2 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене – може кашкавал

2 с.л. нарязани листа босилек

4 с.л. нарязани маслини

1 глава червен лук

2 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Яйцата се разбъркват с прясното мляко, сол, черен пипер, пармезана и босилека.

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Загрява се зехтинът и се сотират леко лукът и маслините. Поръсват се със сол и черен пипер.

Изсипва се яйчената смес и се разпределя равномерно в тигана.

Запържва се леко като се повдига - до светло златисто, и се обръща от другата страна.

Навива се на руло и се нарязва на 4 парчета напречно.

За още повече вкус може да се добави 1 с.л. каперси и/или нарязани на ленти сушени домати.