Братът на изчезналия Янек с нов призив към институциите

Мъжът е в неизвестност вече 50 дни

Новини
17:20 - 19 Септември 2020
5495
Братът на изчезналия Янек с нов призив към институциите

Мистерията около изчезването на Янек Миланов от Дупница все повече се заплита. Той е в неизвестност вече 50 дни. Тотава за последно е засечен от камери за видеонаблюдение в джипа на бодигарда на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Каплата е задържан два пъти, но за други разследвания.

За да търси брат си от чужбина дойде и братът на Янек - Марио. Той дори се срещна и с главния прокурор Иван Гешев. На няколко пъти бяха провеждани полицейски акции в Дупница и региона с надежда да се намерят следи на Янек, ала засега опитите са неуспешни. 

Тази мистерия ядосва и съгражданите на Янек и Марио. В онлайн пространството се появяват призиви към институциите да се даде яснота по темата. Едно от тях е на член на групата във Фейсбук "Къде е Янек"с името Български емигрант. Той призовава институциите в града да излязат с позиция във връзка с изчезването на Янек Миланов, който е в неизвестност вече 50 дни. Ето какво написа Марио Миланов:

"Обръщение към институциите на град Дупница.

Община Дупница кмет господин Методи Чимев:

Общински съвет Дупница :

Председател на Общински съвет Дупница - инж. Костадин Крумов Костадинов.

Списък на общинските съветници

1. Йордан Крумов Йорданов 2. Асен Георгиев Пилев 3. Александър Иванов Паризов  4. Виолета Генчева Инкьова 5. Георги Василев Наумов 6. Димитър Василев Крекманов 7. Емил Димитров Гущеров 8. Мария Георгиева Соколова 9. Станислав Христов Павлов 10. Александър Димитров Анин 11. Асен Сотиров Илиев 12. Бойко Олегов Христов 13. Валентина Василева Караганова 14. Ивайло Валериев Петров 15. Първан Ангелов Дангов 16. Венелин Петков Иванов 17. Павел Ангелов Коларски 18. Тодор Димитров Василев 19. Леонид Йосифов Хаздай 20. Георги Красимиров Градевски 21. Иван Методиев Танев 22. Миглена Йорданова Вельова 23. Костадин Крумов Костадинов 24. Венелин Раймонд Коларов 25. Георги Василев Георгиев 26. Емилия Райчова Кузманова 27. Иван Миланов Раков 28. Вергил Георгиев Кацов 29. Лорета Методиева Николова 30. Пламен Петров Соколов 31. Костадин Михайлов Севдин 32. Георги Василев Градевски 33. Йонко Йорданов Гергов

Районна прокуратура Дупница председател Даниела Гюрова

Районно управление - Дупница Началник на Районно управление - Дупница Главен инспектор Борислав Динев

И всички правителствени и неправителствени организации.

Уважаеми господа избрани или назначени да съгледвате гражданския мир и спокойствие, Вече близо 50 дни нашият брат, приятел, роднина, близък, съгражданин Янек Миланов е в абсолютна неизвестност.? Не мислители че е време да изкажете становище и позиция пред обществото на град Дупница и цяла България. За да добият хората представа че някой се грижи за тяхното спокойствие [ което всъщност е ваше служебно задължение]. Не мислите ли че гражданите като ваш работодател имат правото да научават периодично каква дейност извършва те и Каква е вашата бъдеща стратегия за действие. Не мислите ли че за последните двайсетина години имаме няколко знакови убийства не само на лица от подземния свят неразкрити за които просто ми се говори като че ли не са човешки животи. Не е работа на гражданите да обвиняват когото и да било заподозрян на работа и дълг на гражданите да изискват от техните чиновници да си вършат работата и да дават отчет за това. Благодаря ви за вниманието очакване на вашите отговори ти пожелавам Успешна работа един от седемте хиляди евентуални ваши гласоподаватели членове на групата "Къде е Янек"