БРАВО! Ученици в Дупница издадоха свой вестник (СНИМКИ)

Култура
16:36 - 22 Ноември 2021
3498
БРАВО! Ученици в Дупница издадоха свой вестник (СНИМКИ)

Българската журналистика има бъдеще и след ерата „Ива Николова“ – децата от училище „Св. Климент Охридски” в Дупница направиха свой вестник, похвали се пред Lupa.bg идеологът на събитието Десислава Кузманова.

Първият брой на „Вестител. Бъди в час” излиза от екипа на клуб „Училищен вестник”.

На 25 ноември се навършват 43 години от създаването на „Св. Климент Охридски”. По този повод група ентусиасти под ръководството на филолога Десислава Кузманова се заемат със задачата да издават вестник, за да отразяват училищния живот и инициативи и да разкажат за интересите на децата.

Клубът е от 15 ученици от 6-и и 7-и клас. По-интересното е, че темите, които засяга броят, са социално значими: за вредата от компютърните игри, за бездомните животни, за културните ценности и миналото на града, както и за изключителните спортни успехи на част от учениците.

Училището има и своя телевизия

Освен добри журналисти в лицето на децата, училището разполага и с национални шампиони по тенис на маса. В броя са рубрики като Култура, smArt, Аз съм журналист, Млад фотограф, За животните с любов. Поздравяваме целия екип на вестника и им желаем успех. Очакваме Коледния брой, радват се бъдещите пера на журналистиката.