BREAKING: Координирани грабежи и стрелби побъркаха Чикаго (ВИДЕО)

Новини
14:42 - 10 Август 2020
1848
BREAKING: Координирани грабежи и стрелби побъркаха Чикаго (ВИДЕО)

Видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, показват огромни организирани тълпи от хора да трошат витрини и да нахлуват в магазини по Magnificent Mile в Чикаго, предаде bg-voice.com.

Разграбването продължи до рано сутринта в понеделник, а полицията не успя да даде точна информация за случващото се, както и дали има задържани.

Разграбването изглежда е координирано, тъй като групи хора са слезли от множество автомобили, като след това разбиват и разграбват стоки в магазина и тръгват да бягат в противоположни посоки, преди полицията да може да отговори на всеки инцидент.

Изстрели от огнестрелно оръжие можеха да се чуят в центъра на града, докато полицията реагира на широко разграбване и имуществени щети.

Полицията в Чикаго потвърди, че офицер е разменил стрелба със заподозрян рано в понеделник сутринта близо до Michigan Avenue и Lake Street. Според говорителя на CPD Том Ахърн някой е стрелял срещу полицейските патрули и полицията е отвърнала огън.

Нито един полицай не е пострадал, написа Ахърн в Туитър. Спряно е движението на обществения тарнспорт в района. Нито автобуси, нито влакове не се движат в района, граничещ с булевардите Фулъртън и Ашланд и Chermak road.

Градските власти също вдигнаха всички мостове в центъра на града и трафикът по магистралата се отклонява, докато полицията работи за спиране на грабежа.