Британският Брендо е арестуван в Пловдив

Общество
17:25 - 15 Юни 2022
3685
Британският Брендо е арестуван в Пловдив

32-годишният Бенджамин Макан е арестуван в хотел в Пловдив в понеделник с фалшив паспорт. 

От държавното обвинение посочват, четой е бил обявен за международно издирване въз основа на заповед за арест от районен съдия при Районен съд в гр. Рединг, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия. 

Макан е родом от Норфолк. Той е издирван от местната полиция по обвинение в заговор за доставка на големи количества кокаин през 2020 г. Престъплението 32-годишният мъж е извършвал с помощта на криптирани мобилни телефони.

Смяташе се, че британецът се укрива в Испания, но е бил проследен до България след съвместна операция на Националната агенция за престъпността на Обединеното кралство, българската полиция и испанската Гражданска гвардия.

Бенджамин Макан идентифициран като един от най-търсените във Великобритания в списък с имена, публикуван от Crimestoppers през януари.

В момента Бенджамин Макан е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, посочват от държавното обвинение.