Броколи супа с кайма и топено сирене

за 4 порции, 25 мин

Кухня
07:08 - 06 Юли 2021
3583
Броколи супа с кайма и топено сирене

Продукти

500 г картофи

1 връзка сжежи моркови

2-3 стръка пресен лик

1 глава броколи

700 г мляно месо по избор

200-250 г топено сирене

1 глава лук

1,5 л зеленчуков бульон

сол и черен пипер

малко едър червен пипер

наситнен магданоз

Приготвяне

Обелените картофи и моркови се нарязват на кубчета и шайби.

Обеленият лук се наситнява, пресният лук се нарязва напречно косо на парченца, броколите се разделят на розички.

Каймата се запържва без мазнина до златисто на гранули. Добавя се наситненият лук и се разбърква за кратко на котлона. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер.

Картофите и морковите се варят в бульона около 10 мин. Добавят се пресният лук и броколите и се готви още 10-15 мин.

Слага се топеното сирене на парченца и се разбърква леко, докато се разтопи.

Прибавя се каймата и се разбърква. Поръсва се с магданоз.