Броколи супа с кайма и топено сирене
за 4 порции, 25 мин
Продукти
500 г картофи
1 връзка сжежи моркови
2-3 стръка пресен лик
1 глава броколи
700 г мляно месо по избор
200-250 г топено сирене
1 глава лук
1,5 л зеленчуков бульон
сол и черен пипер
малко едър червен пипер
наситнен магданоз
Приготвяне
Обелените картофи и моркови се нарязват на кубчета и шайби.
Обеленият лук се наситнява, пресният лук се нарязва напречно косо на парченца, броколите се разделят на розички.
Каймата се запържва без мазнина до златисто на гранули. Добавя се наситненият лук и се разбърква за кратко на котлона. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер.
Картофите и морковите се варят в бульона около 10 мин. Добавят се пресният лук и броколите и се готви още 10-15 мин.
Слага се топеното сирене на парченца и се разбърква леко, докато се разтопи.
Прибавя се каймата и се разбърква. Поръсва се с магданоз.