БРУТАЛНО: Руди Гела дава оценки на журналист в ефир (ВИДЕО)

"Не пратихте най-добрия спортен журналист при сдаването на властта", изцепи се бившият министър

Политика
13:00 - 17 Август 2022
6088
БРУТАЛНО: Руди Гела дава оценки на журналист в ефир (ВИДЕО)

Бившият спортен министър Радостин Василев взриви гилдията на спортните журналисти с груба оценка, която даде в ефир на един от репортерите на националната телевизия Би Ти Ви. Тази сутрин, докато обясняваше какво е свършил за седем месеца и как вижда пътя си в политиката оттук нататък след отцепничеството си от Слави-Трифоновата партия, Руди Гела се изцепи: 

"Вие имахте представител там (на церемонията по предаването на властта в спортното ведомство между Василев и Весела Лечева - б.р.), да, той не беше от най-добрите журналисти - вашият колега, който пращате на спортните отразявания...". Отговорът му дойде заради въпрос на водещия на сутрешния блок Стоян Георгиев защо Василев и наследницата му на поста не са си подали ръце при предаването на ключовете. Гела отрече това да е истина. 

Не е ясно кого отцепникът от ИТН и настоящ верен партньор на "Продължаваме промяната" има предвид от спортната секция на медията, тъй като церемонията е отразена за няколко секунди единствено в централната емисия "новини" на телевизия. На страницата на Би Ти Ви спорт във фейсбук дори не присъства видеото, а приемането и предаването на властта отсъства и от вечерната емисия. 

Aвтор на откъса от предаването тази сутрин е журналистът Цветан Фиков, който пък бе репресиран от органите на реда след свое разследване за действията на Василев като министър по отношение на спортната база в Септември: