Брюкселско зеле с бекон

за 4 порции, 25 мин

Кухня
10:24 - 10 Ноември 2020
2916
Брюкселско зеле с бекон

Продукти

½ кг брюкселско зеле

100 г пушен бекон

1 с.л. масло, зехтин или олио

1 ч.л. лимонов сок

сол

 

Приготвяне

Главичките брюкселско зеле се разполовяват и се сваряват – да останат хрупкави, в подсолена вода.

Изплакеат се със студена вода и се отцеждат.

Пушеният бекон се нарязва на кубчета и се запържва до зачервяване в загрятото масло, зехтин или олио.

Прибавя се брюкселското зеле и се запържва още няколко минути.

Подправя се със сол и лимонов сок.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.