Брюкселско зеле с бекон
за 4 порции, 25 мин
Кухня
10:24 - 10 Ноември 2020
2988
Продукти
½ кг брюкселско зеле
100 г пушен бекон
1 с.л. масло, зехтин или олио
1 ч.л. лимонов сок
сол
Приготвяне
Главичките брюкселско зеле се разполовяват и се сваряват – да останат хрупкави, в подсолена вода.
Изплакеат се със студена вода и се отцеждат.
Пушеният бекон се нарязва на кубчета и се запържва до зачервяване в загрятото масло, зехтин или олио.
Прибавя се брюкселското зеле и се запържва още няколко минути.
Подправя се със сол и лимонов сок.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.