БСП събира подписи да гони Пламен Георгиев

Червените отиват в парламента за парафите, но няма да влизат в залата

Политика
12:34 - 04 Април 2019
1995
БСП събира подписи да гони Пламен Георгиев

БСП внася подписи в парламента с искане за отстраняването на Пламен Георгиев като шеф на антикорупционната комисия, съобщи лидерката на червените Корнелия Нинова. От соцпартията настояват не само Георгиев да си ходи, а и неговият заместник, за когото също има данни за имотни далавери и несъответствия в данъчните му декларации.

Това, че ще внесат парафи в парламента обаче не означавало, че имат намерение да се връщат в пленарната зала, уточни Нинова. 

"Днес премиерът Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. От опит знаем, че тези проверки продължават месеци и години, това е начин да се замете случаят, да се забрави от обществото и Пламен Георгиев да се върне на бял кон някой ден", възропта Нинова. И напомни, че БСП е била против избора на Георгиев и е възразила срещу начина на създаване на подчинената му комисия.

"Резултатът от това е ясен - никога няма да има докрай борба с корупцията по високите етажи на властта, защото те са взаимнозависими и взаимнообвързани", коментира червената лидерка. Социалистите вече са начертали 3-4 мерки за "истинска" борба с корупцията и щели да ги предложат идния понеделник на заседанието на КСНС по темата, свикано от президента Румен Радев.

Снимка: Агнес Методиева