БУНТ: Поморийци блокират пътя Бургас-Варна заради кошмарно безводие

Поредна авария оставя китния морски град с пресъхнали чешми за цял ден на 30-градусова жега

Икономика
13:50 - 26 Юли 2022
4728
БУНТ: Поморийци блокират пътя Бургас-Варна заради кошмарно безводие

Търпението на поморийци се изчерпа и жителите на морското градче излизат на масов протест утре с намерение да затворят главния път Бургас-Варна заради неспирните аварии по водопроводната мрежа в разгара на летния сезон. 

От средата на юни досега целият град е парализиран от денонощни проблеми с тръбите и налагянето, а няколко поредни аварии на главния довеждащ водопровод, управляван от ВиК-Бургас изгониха стотици курортисти заради целодневно безводие. 

Кметът и лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев вече реагира остро срещу действията на монополното дружество, но конкретни действия за справяне с дългогодишния проблем няма. 

"Поморие е 15-хиляден град, а в момента има около 60 000 – 70 000 души на територията на общината. Добре е, че инфраструктурата издържа. Част от системите – ако избият, имаме дежурни екипи, които да реагират. Сезонът протича нормално", заяви Алексиев. 

Капката за поморийци обаче преля, след поредното съобщение от ВиК-то в Бургас, че утре (27 юли) отново от 08,00 до 17,00 часа в Анхиало кранчетата пак пресъхват. При 30-градусови жеги и огромен ръст на ковид в цялата страна.