Бургер с леберкезe и зеле

за 2 броя, 20 мин

Кухня
08:19 - 31 Август 2020
2572
Бургер с леберкезe и зеле

Продукти

200 г зеле

сол, черен пипер и оцет на вкус

1-2 с.л. зехтин или олио

4 филии хляб от ленено семе или друг по избор

2 с.л. масло

80 г леберкезе на тънки резенчета или друг пресен колбас

2 яйца

 

Приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици, подправя се със сол, оцет и зехтин.

Филиите хляб се намазват тънко с 1 с.л. масло и се покриват със зелевата салата.

Разпределят се отгоре резените леберкезе.

Яйцата се изпържват на очи в останалото разтопено масло, подправят се със сол и черен пипер.

Слагат се най-отгоре в бургерите.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.