Буря спря катамараните до остров Света Анастасия

Актуални новини
18:05 - 09 Септември 2024
1519
Буря спря катамараните до остров Света Анастасия

Високи вълни спряха пътуванията на катамараните от Морска гара до остров Света Анастасия  Заради бурното море морските пътешествия бяха временно прекъснати. В същото време септември месец е месецът на сватбите на късчето земя сред вълните. Заявени са много венчавки. 

В събота, преди да започне вълнението, сватбари все пак са се добрали до острова. Младоженците са унгарец и старозагорка, които живеят в Бургас. Гостите им са били от цяла Европа. Извилата се буря отнесла украсата, но не помрачила настроението на присъстващите. 

В неделя двамата влюбени, които трябвало да се венчаят на Света Анастасия, го направили вместо това на палубата на катамарана "Бургус"  и атмосферата била не по- малко романтична. 

„Круизите до острова няма да спрат до декември. Ако има дни с бурно море, те ще се изчакат, но вече за посрещане на Новата година има заявки“, разкри управителят на острова Павлин Димитров.

Най- желаната и посещавана атракция за туристите край Бургас изпраща пореден много силен сезон с гости пристигнали от цял свят. 

От септември вече няма концерти и театрални постановки, но пък плажът още се използва от „островитяните“.  Освен това през октомври, водолазите от клуб "Приятели на морето" ще се гмуркат около острова. Там най- интересен е подводният параклис "Света Анастасия", край който е пълно с попчета, скариди и миди.

От това лято вече има дайвинг - атракции на остров Света Анастасия. Любителите на подводните спортове се гмуркаха в специална зона, за да разглеждат морското дъно, където още преди години водолази бяха открили уникален "път".

"Под водата край остров Света Анастасия има истински феномен. Картината е впечатляваща, водата е кристална и се вижда отлично. Все едно, че римски път минава през скалите. Става дума за 60- 70 метрова галерия, която е широка над 3 метра", съобщи тогава пред наш екип, водолазът Стефан Цинцарски. 

Идеята е по- нататък, може би през идния сезон, под водата да има цял подводен парк, който гостите да разглеждат с инструктор.