Бутат Бетонния мост в пловдивския район Южен още тази вечер

Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без прекъсване

Новини
16:50 - 28 Юни 2024
4512
Бутат Бетонния мост в пловдивския район Южен още тази вечер

Бутат Бетонния мост в пловдивския район Южен още тази вечер – след 17.00 часа. Проектът предвижда премахване на съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите.

След това ще бъде изградена нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Повдигането се налага, за да могат скоростните влакове да преминават безпроблемно по трасето.

Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без прекъсване. Това съобщи Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на фирмата-изпълнител.

Извозването на премахнатия бетон ще се извършва в малките часове на денонощието. Той ще бъде рециклиран на специално депо. По време на демонтажа на Бетонния мост движението по бул."Христо Ботев" няма да бъде спирано.

Новата горна конструкция на съоръжението, която се намира в южната страна към бул. "Македония", ще бъде изградена до септември. Тя позволява при бъдещи реконструкции северната страна от към бул. "Христо Ботев" да бъде повдигната със 60 см.

Движението на автомобили по моста трябва да бъде пуснато дни преди Коледа. Влаковото движение в района е спряно до началото на август. Мотрисите от и за южните направления се пренасочват по други маршрути.