Бутер пица със савойско зеле и чоризо (друг вид зеле и колбас)
за 4 порции, 44 мин
Продукти
300 г лук
3 с.л. зехтин
600 г савойско зеле – или друго зеле
1 с.л. масло
150 г домати
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. кимион на зърна
1 ч.л. червен пипер – най-добре пушен
сол и черен пипер
1 щипка захар
200 г салам чоризо паприка или друг сушено-пушен колбас по избор
200-250 г бутер тесто
5-6 стръка магданоз
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици и се задушава в загретия зехтин.
Зелето се нарязва на ленти и се задушава при лука за 5-6 мин., като се добавя и маслото.
Доматите се нарязват на кубчета. Прибавят се към зелето и се поръсва с лимоновата кора, кимиона, черен пипер, сол, червения пипер и щипката захар.
Сипва се 100 мл вода и се готви още 3-4 мин.
Чоризото се нарязва косо на тънки филийки
Бутер тестото се разстила в тава и се надупчва на няколко места с вилица.
Зелето се смесва с чоризото и се разстила върху тестото, като се оставя отстрани по 1 см свободен.
Пече се в загрятата фурна на 225 градуса 20-25 мин. Поръсва се с наситнен магданоз.