Бутер пица със савойско зеле и чоризо (друг вид зеле и колбас)

за 4 порции, 44 мин

Кухня
13:56 - 20 Януари 2021
2401
Бутер пица със савойско зеле и чоризо (друг вид зеле и колбас)

Продукти

300 г лук

3 с.л. зехтин

600 г савойско зеле – или друго зеле

1 с.л. масло

150 г домати

1 ч. л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. кимион на зърна

1 ч.л. червен пипер – най-добре пушен

сол и черен пипер

1 щипка захар

200 г салам чоризо паприка или друг сушено-пушен колбас по избор

200-250 г бутер тесто

5-6 стръка магданоз

 

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици и се задушава в загретия зехтин.

Зелето се нарязва на ленти и се задушава при лука за 5-6 мин., като се добавя и маслото.

Доматите се нарязват на кубчета. Прибавят се към зелето и се поръсва с лимоновата кора, кимиона, черен пипер, сол, червения пипер и щипката захар.

Сипва се 100 мл вода и се готви още 3-4 мин.

Чоризото се нарязва косо на тънки филийки

Бутер тестото се разстила в тава и се надупчва на няколко места с вилица.

Зелето се смесва с чоризото и се разстила върху тестото, като се оставя отстрани по 1 см свободен.

Пече се в загрятата фурна на 225 градуса 20-25 мин. Поръсва се с наситнен магданоз.