Бутерки с джинджифилови круши и бадеми

за 6 порции, 50 мин

Кухня
07:49 - 27 Май 2021
2414
Бутерки с джинджифилови круши и бадеми

Продукти

500 г круши

5 с.л. ябълков сок

30 г обелен и настърган пресен джинджифил

2 пак. ванилова захар

6 с.л. лимонов сок

1 с.л. царевично нишесте

6 квадрата бутертесто по около 45 г всеки

2 белтъка

3 с.л. филирани бадеми – белени бадеми на люспи

125 г пудра захар

 

Приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на четири, изчиства се семето и се нарязват на парченца.

Смесват се с ябълковия сок, джинджифила, ванилията и 3 с.л. лимонов сок. Загрява се и къкри 4-5 мин. Сгъстява се на котлона с нишестето, разтворено в малко студена вода. Оставя се да изстине напълно.

Крушовата плънка се разпределя в центъра на квадратите бутер тесто. Ръбовете се намазват с 1 белтък. Сгъват се на триъгълници, като се притискат краищата да залепнат.

Бутерките се намазват с другия белтък. Поръсват се с филираните баеми.

Пекат се в загрята фурна на 210 градуса (с вентилатор 190 градуса) около 18 мин.

Смесва се пудрата захар с останалия лимонов сок. С глазурата се гарнират бутерките.