Бутерки с джинджифилови круши и бадеми
за 6 порции, 50 мин
Продукти
500 г круши
5 с.л. ябълков сок
30 г обелен и настърган пресен джинджифил
2 пак. ванилова захар
6 с.л. лимонов сок
1 с.л. царевично нишесте
6 квадрата бутертесто по около 45 г всеки
2 белтъка
3 с.л. филирани бадеми – белени бадеми на люспи
125 г пудра захар
Приготвяне
Крушите се обелват, разрязват се на четири, изчиства се семето и се нарязват на парченца.
Смесват се с ябълковия сок, джинджифила, ванилията и 3 с.л. лимонов сок. Загрява се и къкри 4-5 мин. Сгъстява се на котлона с нишестето, разтворено в малко студена вода. Оставя се да изстине напълно.
Крушовата плънка се разпределя в центъра на квадратите бутер тесто. Ръбовете се намазват с 1 белтък. Сгъват се на триъгълници, като се притискат краищата да залепнат.
Бутерките се намазват с другия белтък. Поръсват се с филираните баеми.
Пекат се в загрята фурна на 210 градуса (с вентилатор 190 градуса) около 18 мин.
Смесва се пудрата захар с останалия лимонов сок. С глазурата се гарнират бутерките.