Буяр Османи: България спря самолета София-Скопие

Куриози
15:35 - 03 Май 2022
2576
Буяр Османи: България спря самолета София-Скопие

Външният министър на РС Македония Буяр Османи, коментирайки съобщенията, че Gulliver Airlines спира продажбата на билети за авиокомпанията София-Скопие, каза, че според негова информация спирането най-вероятно се дължи на преговорите на компанията с българското правителство за субсидиране.

Когато разглеждахме този въпрос, обсъдихме два варианта. Първият вариант беше да бъде изцяло комерсиален, т.е., дали ще има интерес от пътници, а вторият вариант - да бъде субсидиран от правителствата и Република България пое задължението да субсидира линията.

Мисля, че първата фаза беше опит да се види търговска рентабилност. Според моята информация смятам, че това спиране е процес на преговори между компанията и правителството дали ще има подкрепа или не, каза Османи.

Според него би било добре работата на тази авиокомпания да продължи.

Част от медиите, позовавайки се на специализирания самолетен портал "Екс Ю Авиейшън", съобщиха, че от 21 май продажбата на самолетни билети за полета София-Скопие ще бъде спряна поради нерентабилност.

Авиокомпанията София-Скопие започна работа през март, а създаването й е резултат от споразумение между съвместните правителствени комисии на България и Македония.