Бяло и червено с Lupa.bg: Хрупкави батати с доматено потапяне
за 2 порции, 30 мин
Кухня
11:16 - 01 Март 2024
3863
Продукти
3 едри батата – сладки картофи
сол на вкус
малко зехтин или олио за печене или повече за пържене
кетчуп или друг доматен сос за потапяне
Приготвяне
Бататите се нарязват на гредички. Разстилат се в тава върху хартия за печене. Поливат се с малко зехтин или олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200-210 градуса около 20 мин. Поръсват се със сол. Сладките картофи се готвят по-бързо отколкото обикновените.
Бататите може вместо да се пекат, да се изпържат в горещо олио и да се отцедят върху кухненска хартия.
Поднасят се с кетчуп или друг доматен сос, в който всяка гредичка се потапя с дълбочина на вкус.