Бяло и червено с Lupa.bg: Хрупкави батати с доматено потапяне

за 2 порции, 30 мин

Кухня
11:16 - 01 Март 2024
2139
Бяло и червено с Lupa.bg: Хрупкави батати с доматено потапяне

Продукти

3 едри батата – сладки картофи

сол на вкус

малко зехтин или олио за печене или повече за пържене

кетчуп или друг доматен сос за потапяне

 

Приготвяне

Бататите се нарязват на гредички. Разстилат се в тава върху хартия за печене. Поливат се с малко зехтин или олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200-210 градуса около 20 мин. Поръсват се със сол. Сладките картофи се готвят по-бързо отколкото обикновените.

Бататите може вместо да се пекат, да се изпържат в горещо олио и да се отцедят върху кухненска хартия.

Поднасят се с кетчуп или друг доматен сос, в който всяка гредичка се потапя с дълбочина на вкус.