Цацаров разпитва и джипито на 3-годишния Алекс

Главният прокурор призова за повече уважение към лекарите

Политика
12:10 - 21 Ноември 2019
4079
Цацаров разпитва и джипито на 3-годишния Алекс

Прокуратурата ще разпитва и личния лекар на 3-годишния Александър, който почина в петък след разкарване между 3 болници - Педиатрията, "Пирогов" и болница "Лозенец".

"Документация, както и данни за проведени предишни лечения, както и за медицински действия преди посещаването на здравните заведения днес ще бъдат иззети и от личния лекар на детето, който също ще бъде разпитан", обясни главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента.

Прокуратурата работи по разследването и вчера, извършват се действия и днес, каза главният прокурор. 

Вчера е иззета медицинската документация от трите лечебни заведения, включително резултатите от аутопсията и началните резултати от хистологичното изследване.

Проведени са разпити на родителите на детето и на други лица. Родителите предадоха записи от телефоните си, които малко или много ще допринесат за разкриване на обективната истина, обясни Цацаров.

Следват разпити на всички медицински специалисти и назначаване на съдебно-медицинска експертиза, действията по назначаването на последната вече са започнали.

Нека от този случай не правим обобщение за качеството на хората, които упражняват медицинската професия, защото те заслужават уважение. Но ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина, категоричен бе главният прокурор.