Царевици (цяла или на зърна) със сирене и червен пипер
за 6 броя, 40 мин
Продукти
6 млечни царевици или на зърна - може от консерва
4 с.л. зехтин или олио
6 стръка пресен кориандър или друга билка
сол и черен пипер
1 скилидка чесън
2 лайма
лют или сладък червен пипер
100-150 г бяло саламурено сирене
Приготвяне
Царевиците се бланшират във вряща подсолена вода 5 мин. на средна температура, отцеждат се и се подсушават. Намазват се с 2 с.л. зехтин. Ако е на зърна от консерва, само се отцежда.
Кориандърът се наситнява и се разбърква с останалия зехтин, сол и черен пипер. Прибавя се обеленият наситнен чесън.
Царевиците се пекат на гореща скара или на грил тиган с периодично завъртане около 10-15 мин. до златисто кафяво. Ако е на зърна, само за 1-2 мин. се запича на сух тиган.
Подправят се с червен пипер и се поливат с билковия зехтин.
Гарнират се с натрошеното сирене и с нарязания на парчета лайм.