Цели картофки с червен лук и орехи

за 2 порции, 45 мин

Кухня
11:03 - 13 Февруари 2021
2978
Цели картофки с червен лук и орехи

Продукти

400 г дребни картофи или по-едри, разрязани на половинки или четвъртинки

сол и черен пипер

1 глава червен лук

50 г орехови ядки

2 с.л. препържено масло

2 с.л. едро нарязан магданоз

 

Приготвяне

Картофките, без да се белят, се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят напълно да изстинат.

Обеленият червент лук се нарязва на дребни кубчета. Орехите се нарязват или счукват по на едро.

Картофите се обелват. Запържват се цели в загрятото препържено масло до хрупкаво златистокафяво.

Прибавят се лукът и орехите и се запържва още малко.

Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоза.