Цели картофки с червен лук и орехи
за 2 порции, 45 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            11:03 - 13 Февруари 2021                                        
                                                                                                            
                                        3278
                                    
                                                                    
                                
                                Продукти
400 г дребни картофи или по-едри, разрязани на половинки или четвъртинки
сол и черен пипер
1 глава червен лук
50 г орехови ядки
2 с.л. препържено масло
2 с.л. едро нарязан магданоз
Приготвяне
Картофките, без да се белят, се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят напълно да изстинат.
Обеленият червент лук се нарязва на дребни кубчета. Орехите се нарязват или счукват по на едро.
Картофите се обелват. Запържват се цели в загрятото препържено масло до хрупкаво златистокафяво.
Прибавят се лукът и орехите и се запържва още малко.
Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоза.
            