Цезар салата със зелен фасул
за 2 порции, 30 мин
Продукти
400 г зелен фасул
1 скилидка чесън
3 филенца аншоа
4 с.л. бяло вино
1 с.л. оцет
2 ч.л. захар
2 ч.л. горчица
сол и черен пипер
6 с.л. зехтин или олио
2 филийки хляб
2 с.л. масло
2 зелени салати
40 г жълто сирене по избор
Приготвяне
Почистеният зелен фасул се разрполовява косо напречно. Бланшира се във вряща подсолена вода 10-12 мин. Охлажда се под студена вода и се отцежда.
Обеленият чесън и аншоата се наситняват. Смесват се с разбиване с бялото вино, оцета, 1 ч.л. захар, горчицата, малко сол, черен пипер и зехтина или олиото. Разбърква се със зеления фасул.
Хлябът се нарязва на кубчета около 1 см. Запържва се в разтопеното масло до хрупкавост.
Зелената салата се накъсва или нарязва едро. Разбърква се със зеления фасул. Поръсва се с крутоните и настърганото едро жълто сирене.