Цезар салата със зелен фасул

за 2 порции, 30 мин

Кухня
09:02 - 21 Октомври 2024
1968
Цезар салата със зелен фасул

Продукти

400 г зелен фасул

1 скилидка чесън

3 филенца аншоа

4 с.л. бяло вино

1 с.л. оцет

2 ч.л. захар

2 ч.л. горчица

сол и черен пипер

6 с.л. зехтин или олио

2 филийки хляб

2 с.л. масло

2 зелени салати

40 г жълто сирене по избор

 

Приготвяне

Почистеният зелен фасул се разрполовява косо напречно. Бланшира се във вряща подсолена вода 10-12 мин. Охлажда се под студена вода и се отцежда.

Обеленият чесън и аншоата се наситняват. Смесват се с разбиване с бялото вино, оцета, 1 ч.л. захар, горчицата, малко сол, черен пипер и зехтина или олиото. Разбърква се със зеления фасул.

Хлябът се нарязва на кубчета около 1 см. Запържва се в разтопеното масло до хрупкавост.

Зелената салата се накъсва или нарязва едро. Разбърква се със зеления фасул. Поръсва се с крутоните и настърганото едро жълто сирене.