Chef's зелена салата със сирене, пушена сьомга и яйца
за 2 порции, 40 мин
Продукти
2 яйца
80 мл телешки бульон
1 с.л. олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
1 морков
1/2 краставица
8 чери доматчета
2 стръка пресен лук
80 г жълто сирене по избор – може кашкавал
150 г пушена сьомга (може да се замени с пушена шунка)
1 не много голяма зелена салата
1 малко радичио - червена цикория
1 шепа рукола
1 с.л. слънчогледови семки
Приготвяне
Яйцата се сваряват според предпочитанията за рохкост.
Бульонът се разбива с олиото, горчицата и медът, подправя се със сол и черен пипер.
Обеленият морков се настъргва едро. Краставицата се нарязва на тънки филийки. Чери доматите се разполовяват. Пресният лук се нарязва на пръстенчета.
Пушената сьомга и сиренето се нарязват на фини ленти. Яйцата се обелват и се нарязват на кръгчета или резени.
Зелената салата и радичиото се накъсват, смесват се с руколата и се овкусява с дресинга. Отгоре се подреждат останалите съставки.
Поръсва се със слънчогледовите семки.