Черно тото и порно в хокея в Беларус

Спорт
10:02 - 30 Април 2020
2317
Черно тото и порно в хокея в Беларус

Освен в уреждане на мач четирима хокеисти на беларуския "Динамо Молодечно" получиха и такова за разпространение на порнография.
В Минск стартира делото срещу защитниците Никита Устиненко, Сергей Шелег и Александр Сирей и вратаря Алексей Иванов, които са продали мача срещу "Могилев" през ноември. По принцип в далаверата са участвали още Вячеслав Лисичкин, Станислав Кучкин и Павел Боярчук, но тримата са съдействали на прокуратурата и се избегнали съдебния процес.

По време на разследването от седмината са отнети телефоните им, като по това време е разбито и нелегално порностудио в Молодечно. И се оказва, че хокеистите са били доста сериозни негови клиенти, като са разменяли снимки и видеа в чатовете си.

 
Четиримата ще отговарят по член 253 от НК - подкуп на участници и организатори на професионални спортни събития, както и по член 343 - изработка и разпространение на порнографски материали. По втория наказанието е от глоба и общественополезен труд до 4 години затвор.
Най-тежко е положението на Сирей, който не е с чисто съдебно минало, след като през 2010 година е бил наказан за леко телесно увреждане след катастрофа.

Делото ще продължи на 7 май. От четиримата само Алексей Иванов е чужденец, като е гражданин на Русия.