Червена бобена супа с манго и авокадо

за 4 порции, 30 мин

Кухня
11:45 - 31 Март 2021
3319
Червена бобена супа с манго и авокадо

Продукти

400 г червен сварен боб – може консерва

2 глави червен лук

2 скилидки чесън

¼ ч.л. зърна кимион

2 с.л. олио или зехтин

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. лют едър червен пипер

400 г смлени домати

1 манго – около 125 г

1 авокадо

4-6 с.л. сок от лайм или лимон

малко див лук или зелени пера от пресен лук

сол и черен пипер

1 щипка захар

 

Приготвяне

Червеният лук и чесънът се обелват и се наситняват. Кимионът се запича леко на сух тиган и се добавят олиото или зехтинът, чесънът и червеният лук. Сотира се до леко прозрачно.

Поръсва се с двата вида червен пипер и се разбърква бързо на котлона. Добавят се доматите и 150 мл вода. Готви се под капак на тих огън 10 мин.

Обелените авокадо и манго се нарязват на кубчета и се смесват с нарязания на дребно зелен лук. Полива се със сока от лайм.

Супата се пасира. Добавя се отцеденият червен боб и се подправя със сол, черен пипер и щипката захар.

Гарнира се точно преди поднасянето със салцата от авокадо и манго.