ЧЕРВЕНА ТОЧКА: Нинова подари брошура за лесбийки на Цънцарова! ТВ водещата я пита какво е фингъринг

Политика
12:17 - 09 Август 2024
2605
ЧЕРВЕНА ТОЧКА: Нинова подари брошура за лесбийки на Цънцарова! ТВ водещата я пита какво е фингъринг

Наниз червени точки поиска на екран бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова, след като водещата Мария Цънцарова я запита какво е фингъринг. В контекста на приетия преди дни закон, който забранява пропагандата на джендъризма в училищата, тя донесе на водещата наръчник за сексуално здраве на лесбийки и бисексуални жени, което се предлага в лекарски кабинети на училище.

Става дума за брошура, оставена в частна гимназия, чието име Нинова отказа да назове. "Нека се разбере как е попаднала тази брошура в училището", призова тя.

"И ви изглежда нормално да се ограмотяват непълнолетни за лесбийки и бисексуални жени, попита възмутено Нинова. Не е проблем това да се прави сред пълнолетни хора, но не и сред деца, които са малки и незрели. Да се прави хормонална терапия на деца и да им се внушава, че може да си избират какви да са, това е проблем, не пипайте децата", каза тя.

"Испания, Германия, Великобритания, Канада, САЩ се предлагат възможности за смяна на пола. Имам лични впечатления, защото от 8 години се занимавам с това. Вече има и забрани в Европа, не сме единствените", изтъкна тя.

"Ако няма такова нещо в българските училища, ако няма джендър идеология, както вие твърдите, защо се протестира", аргументира се Нинова. 

Нелеп пример с продажбата на райски газ се опита да лансира водещата като аргумент, че децата са свободни да правят каквото си поискат.

Нинова пък се оплака, че не се вкарва в здравната комисия предложение да се приеме като наркотик райския газ. Става дума за див лобизъм, става дума за много пари и някой печели от това. Проблемът ще приключи, ако това се приеме, но очевидно се бави нарочно, изтъкна бившата лидерка на левицата.

Нека не изкривяваме темата и да не я манипулираме, говорим за пропаганда, изтъкна тя на опитите на водещата всячески да напада закона.

"Гордея се със сина си, той е на 32 години, заради моя син знамето на България се вее във всички кътчета на света, защото те са най-добри по математика. Синът ми чете лекции в Оксфорд, миналата седмица беше във Виена, а преди дни беше в българския институт Инсайт. Подкрепя ме за закона", отсече тя. 

"Илон Мъск иска да изнесе всичките си активи от Калифорния заради джендър правила", припомни Нинова.