Червено цвекло с горчица

за 2-3 порции, 35 мин

Кухня
12:14 - 08 Ноември 2020
4083
Червено цвекло с горчица

Продукти

2-3 едри глави червено цвекло

1-2 глави лук

2-3 с.л. зехтин или олио

1-2 с.л. оцет

1 с.л. горчица

1 ч.л. естрагон или мента

1 ч.л. кафява захар

зелената част на 1 стрък зелен лук или див лук

черен пипер и сол

 

Приготвяне

Целите глави цвекло се сварява, но да остане хрупкаво, и се обелват.

Обеленият наситнен лук се запържва в половината зехтин или олиото. Залива се с винения оцет, кипва и се маха от котлона.

Прибавят се останалият зехтин или олио, горчицата, естрагонът, сол, черен пипер и кафявата захар и се разбърква.

Цвеклото се нарязва на филийки или пръчици и се залива със соса.

Поръсва се с наситнения зелен лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.