Червено цвекло с горчица
за 2-3 порции, 35 мин
Продукти
2-3 едри глави червено цвекло
1-2 глави лук
2-3 с.л. зехтин или олио
1-2 с.л. оцет
1 с.л. горчица
1 ч.л. естрагон или мента
1 ч.л. кафява захар
зелената част на 1 стрък зелен лук или див лук
черен пипер и сол
Приготвяне
Целите глави цвекло се сварява, но да остане хрупкаво, и се обелват.
Обеленият наситнен лук се запържва в половината зехтин или олиото. Залива се с винения оцет, кипва и се маха от котлона.
Прибавят се останалият зехтин или олио, горчицата, естрагонът, сол, черен пипер и кафявата захар и се разбърква.
Цвеклото се нарязва на филийки или пръчици и се залива със соса.
Поръсва се с наситнения зелен лук.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.
Научете ползите и противопоказанията на червеното цвекло - от сайта за хранителни добавки VITAMAG, където информацията е представена по лесен и разбираем начин.