Чешма никне на лобното място на Милен Цветков

Личности
16:16 - 19 Април 2023
4370
Чешма никне на лобното място на Милен Цветков

Колеги и приятели на телевизионния водещ Милен Цветков се събраха на бдение на кръстовището пред мол "Парадайс" - мястото1 където журналистът изгуби живота си, след като автомобилът му бе пометен от джипа на дрогирания Кристиан Николов.

Призив да си спомнят за Цветков отправи по-рано колежката му Миролюба Бенатова.

"З години откакто Милен Цветков бе убит докато чака да светне зелено. Не потегли повече. Остана на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Днес в 13 часа ще го почетем там. Защото помним. Елате да си спомним заедно", написа тя във Facebook.

Журналистът и продуцент Георги Тошев пък обяви, че в памет на Милен Цветков ще бъде изградена чешма в близост до лобното му място. За реализацията на проекта са необходими 10 000 лв., като за събирането им публикува сметка, на която желаещите могат да преведат пари:

BG61FINV91501215254507

FIBANK

Фондация "Работилница за граждански инициативи"

По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Причината е, че обвиняемият бил заразен с COVID-19 и е в карантина.

На 19 април 2020 г., точно навръх Великден, джип, управляван от Кристиан Николов, помете спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков. Журналистът почина от нараняванията си на кръстовището до столичния мол "Парадайз" минути след катастрофата. Експертизите доказаха, че Николов не е опитал да спре на червения светофар.