Чеснов картофен гретен с розмарин
за 2 порции, 60 мин
Кухня
09:17 - 18 Януари 2021
3357
Продукти
500 г картофи
125 мл прясно мляко
125 мл течна готварска сметана или още прясно мляко
2-3 скилидка чесън
на вкус масло, розмарин, сол и черен пипер
3 с.л. настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал
Приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки.
Смесват се прясното мляко, сметаната, наситненият или счукан чесън, сол, черен пипер, розмарин.
Добавят се картофите и се слага да заври. Къкри около 10 мин., като внимателно се разбърква.
Изсипва се в намаслена тавичка, поръсва се с жълтото сирене.
Пече се в загрята фурна на 220 градуса 15-20 мин.