Чеснов картофен гретен с розмарин

за 2 порции, 60 мин

Кухня
09:17 - 18 Януари 2021
3357
Чеснов картофен гретен с розмарин

Продукти

500 г картофи

125 мл прясно мляко

125 мл течна готварска сметана или още прясно мляко

2-3 скилидка чесън

на вкус масло, розмарин, сол и черен пипер

3 с.л. настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки.

Смесват се прясното мляко, сметаната, наситненият или счукан чесън, сол, черен пипер, розмарин.

Добавят се картофите и се слага да заври. Къкри около 10 мин., като внимателно се разбърква.

Изсипва се в намаслена тавичка, поръсва се с жълтото сирене.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса 15-20 мин.