Чесново пияно пиле с картофки
за 4 порции, 55 мин
Кухня
11:14 - 09 Септември 2020
3670
Продукти
1 цяло пиле
600 г дребни картофи
18 скилидки чесън
сол, черен пипер и клонки мащерка
3 с.л. зехтин или олио
300 мл бяло вино или бира
Приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват.
Пилето се овкусява отвън и отвътре със сол, черен пипер и 1 с.л. зехтин или олио.
Напълва се с половината обелени скилидки чесън и с няколко стръкчета мащерка и се слага в тава.
Картофите, останалите обелени скилидки чесън и още клонки мащерка се подреждат около пилето и се поливат с останалия зехтина или олио.
Сипва се бялото вино или бира и още около 100 мл вода.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 40 мин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.